Înscrieţi-vă

9 feb. 2011

Despre studentie

Am gasit ceva foarte amuzant pe internet si ma gandeam sa impartasesc cu voi:)) este vorba despre teama pe care o are orice student cand e pe cale sa termine facultatea

Cum iti dai seama ca ai terminat facultatea?
- ai mai multa mancare decat bere in frigider.
- 7:00 este ora la care te trezesti si nu cea la care te duci la culcare.
- iti asculti melodia preferata in lift la serviciu.
- prietenii tai se casatoresc si divorteaza in loc sa iasa la agatat sau la vreo petrecere
- ajungi de la 90 de zile de vacanta la doar 7.
- blugii si puloverul nu mai fac parte din garderoba ta.
- rudele mai in varsta incep sa spuna bancuri deochiate in prezenta ta.
- MTV nu mai reprezinta prima sursa de informatie.
- te duci la farmacie pentru algocalmine si ulcerotrat in loc de prezervative si teste de sarcina.
- mananci intr-adevar Break-fast la ora micului dejun.
- N-o sa mai beau atat in viata mea !! este inlocuit cu ...nu mai rezist cum rezistam alta data
-peste 90% din timpul petrecut in fata calculatorului este intr-adevar munca.

Consider ca cea mai frumoasa latura a studentiei e cea a libertatii...perioada in care faci cam tot ce-ti trece prin cap. Desigur ca si liceul iti ofera o mica democratie dar nu cred ca se aseamana una cu cealalta. Liceul , dupa parerea mea , este perioada in care incerci sa-ti gasesti o personalitate si treci prin foarte multe schimbari si cand il termini , in cele mai multe cazuri , nu stii exact ce o sa devii chiar daca te inscrii la o facultate si iti propui sa o urmezi. Ajungi in primii ani de facultate sa te gandesti ca...poate facultatea inceputa nu e chiar drumul pe care l-ai fi dorit.
De exemplu la facultatea la care sunt eu inscris primii doi ani sunt oarecum la fel pentru toti si din anul 3 iti alegi specializarea. Consider ca abia atunci e momentul in care trebuie sa tragi linie si dupa ce pui in balanta optiunile...sa-ti pui mainile in cap si sa zici...cacat...asta o sa devin. Pana atunci..chiar daca nu mai este mult :)) trebuie sa ma bucur de viata de student. Era frumos la liceu...dar tot mai frumos e la facultate! chiar daca ai restante...daca ai profesori care nu iti pot retine numele...daca ai cursuri de la 8-20...daca ai putini bani in buzunare...daca ai de facut zeci de proiecte de rahat...daca dai examene duminica la ora 8.........nimic nu se compara ..ca petrecerile din camin/pub.....ca somnul pe de amiaza in ultima banca a amfiteatrului...ca explozia de fericire care se vede in ochii tai cand ai luat un 5...ca rapiditatea cu care iti dicteaza cheliosii de la catedra amfiteatrului ...ca desenele cat un bob de orez facute in josul tablei...ca SFARSIREA SESIUNII.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu